Brendis – vienas populiariausių alkoholinių gėrimų

Alkoholinių gėrimų gamyba yra populiari nuo neatmenamų laikų, spėjama, kad šie gėrimai buvo žinomi dar pirmykštės medžioklės laikais. Alkoholiniai gėrimai buvo naudojami įvairiais tikslais: higienos, medicinos, taip pat buvo naudojami tam tikriems ritualams, maistu ir gėrimams. Iki dvylikto amžiaus buvo žinomi tik natūralūs alkoholiniai gėrimai, tačiau šiandien jie gaminami iš įvairių pagamintų mišinių.

Screenshot_14Vienas populiariausių alkoholinių gėrimų šiandien – tai brendis, kuris paprastai yra gaminamas iš vynuogių vyno jį destiliuojant, tačiau taip pat galima rasti produkcijos, kuri būtų pagaminta iš įvairių vaisių. Pavadinimas “Brendis” yra kilęs sutrumpinus žodį “Brandywine”, kurio reikšmė yra “deginantis vynas”. Pirmieji alkoholiniai gėrimai, panašūs į brendį, pradėti gaminti dar dvyliktame amžiuje.

Brendžio atsiradimą galima sieti su tuo, kad ilgą laiką alkoholinių gėrimų apmokestinimas vykdavo atsižvelgiant tik į alkoholio tūrį, bet ne į jo koncentraciją, todėl buvo svarstoma, kas galėtų padėti apeiti įstatymus ir sumokėti mažiau mokesčių. Praėjus muitinę šis gėrimas gali būti ir atskiedžiamas, taip gaunant didesnį jo kiekį.

Kaip ir vynas bei viskis, brendis yra brandinamas medinėse statinėse, kuriose gėrimas įgauna tamsesnį atspalvį ir intensyvesnį skonį Tam tikrais atvejais, kada norima išgauti tam tikrą gėrimo spalvą, yra naudojami tam tikri maistiniai dažai. Brandinimo trukmė visada turi įtakos brendžio skonio savybėms.

Vienas žinomiausių, mėgstamų ir populiarių brendžių – tai brendis Torres, kuris gaminamas taikant dvigubos distiliacijos metodą. Alkoholinis gėrimas brandinamas statinėse nuo 6 iki 10 metų, nes per šį laikotarpį brendis įgauna reikiamas skonio savybes. Šiam gėrimui yra būdinga tamsi topazo spalva, brendis pasižymi stipriu ir išraiškingu aromatu su vanilės ir cinamono užuominomis. Skonis yra intensyvus, pereinantis į sodrų ilgai išliekantį poskonį. Torres šeima brendį pradėjo gaminti beveik prieš šimtmetį – 1928 metais, Penedes regione, kur vynuogynai pradėti auginti dar septynioliktame amžiuje. 1928 metais buvo oficialiai įkurta bendrovė “Torres”, tačiau iš šio regiono vynuogių vynas pradėtas gaminti seniau – 1870 metais, ir buvo transportuojamas į Europos šalis bei Ameriką. Šiandien bendrovei vadovauja jau penktoji šios šeimos karta, ir alkoholinių gėrimų receptūra yra labai saugoma.

Brendis gali būti geriamas kambario temperatūros arba su ledu, galima maišyti kokteilius – vienas populiariausių pasirinkimų yra brendis su imbieriniu limonadu. Žinoma, įvairių pasirinkimų gali būti kur kas daugiau: brendis gali būti maišomas ne tik su gazuotais gėrimais, bet ir įvairių vaisių sultimis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *