Namų statybos Nacionaliniame parke

Jeigu kam nors teko daryti remontą arba statybas Nacionaliniuose parkuose, toms teritorijoms priklausančioms zonoms, tai žino, kad statybinėms medžiagoms pataupyti nepavyks. Bus tiksliai pasakyta, koks stogas, kokia stogo danga galima, kokie mediniai langai, kokios lentelės, kokios palangės, o gal net ir langinės. Kai gyveni paveldo teritorijoje, tai viskas kainuoja brangiau, bet ir atrodo gražiau.

Ne iš karto gavome leidimą

Naujos statybosDeja, net ir tada, kai nori padaryti viską pagal reikalavimus, ne būtinai galėsi iš karto tą ir gauti. Kartais būna, kad tiesiog tenka taikytis prie esamų galimybių. Jeigu Nacionalinio parko direktoriai ir savininkai nenori, kad tu tuojau pasikeistum langus, kaip nori, jeigu jie prieštarauja bet kokiam kraštovaizdžio pakeitimui, tai net ir teptuku perbraukti pro nubyrėjusius dažus negalėsi. O kai sugalvoji pereiti tuos biurokratijos labirintus, tai dar labai ilgai turi laukti sprendimo, palankaus ar nepalankaus. Mums buvo leista atnaujinti savo namus, tačiau nebuvo tai iš karto. Dėl to buvo liūdna, nes statybas planavome vasarai, o jau ir darbininkus gerus buvome susiradę. Tačiau tik daug vėliau gavome leidimą ir tai mus privertė nusiminti. Praradome laiko ir pinigų, vėl reikėjo ieškotis kitų statybininkų.

Keitėme langus ir stogą

Bene didžiausi pokyčiai, kurie mums matosi iš išorės, yra pakeistas stogas ir mediniai langai. Nauji statybininkai dirbo tikrai puikiai, todėl net ir per tokį trumpą laiką darbus padarė. Taigi, neužlijo, ir gruodis dar neatėjo. Darbai mums visiems atrodė profesionalūs.

Stogą reikėjo dengti raudonomis molio čerpėmis. Jos ręžia akį, bet taip originaliai turi atrodyti mūsų kraštovaizdis, kitokių čerpių neleidžia vadovybė. Nes gyvename pačiame senamiestyje. Miesto architektas turi svarius argumentus, kodėl vienose ar kitose vietose autentiškas paveldas negali būti pakeistas.

O kaip gi dėl langų? Galvojate, kad dabar mediniai langai mus išgąsdino savo kaina? Visai ne, nes ir anksčiau turėjome medinius, o ne čerpinius. Taigi, galima sakyti, kažkiek ir išlošėme. Beje, kadangi mums buvo šį kartą pasiūlyti itin brangūs variantai, tai vadovybė sutiko ir padengti dalį išlaidų. Labai džiaugiamės naujais langais, nes tai užtikrins temperatūros izoliavimą ir nebereikės taip liūdėti dėl per greitai išeinančios šilumos. Tad smagu pamatyti, kaip gražiai atrodys mūsų langai, kaip mes patys galėsime jaukiai sutikti Kalėdas tokiuose dailiuose, Nacionaliniame parke puikiai atrodančiuose namuose. Linkiu ir kitiems atsinaujinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas.